Diervrij Snoep Voor Iedereen

De Taste Podcast presenteert een boeiende aflevering met onze presentator Robert Strik en zijn gast Frank Hofman, een voedseltechnoloog en productontwikkelaar van Astra Sweets NV in België. Met een gecombineerde ervaring van 75 jaar duiken ze in de ingewikkelde wereld van smaak en technologie. Franks expertise ligt in het ontwikkelen van zetmeelgevormde snoepwaren, met een focus op het vervangen van gelatine, schone-labelproducten en ingekapselde ingrediënten.

Het gesprek verkent uitdagingen in de snoepindustrie, met name met betrekking tot dierlijke componenten zoals gelatine. Frank deelt zijn inspanningen om betaalbare, dierlijke-vrije snoepjes te creëren, waarbij ethische en dieetoverwegingen worden aangepakt. Ze bespreken de technische complexiteit van gelatine-alternatieven en inspanningen om de ecologische voetafdruk van snoepproductie te verminderen.

Geïnspireerd door veranderende consumentenvoorkeuren streeft Frank naar inclusieve en duurzame snoepopties. Ze bespreken alternatieven voor gelatine- en diervrije producten, waarbij het belang van innovatie en milieuoverwegingen wordt benadrukt. De aflevering eindigt met een oproep om op de hoogte te blijven van verdere inzichten en ontwikkelingen.

Al met al laat deze aflevering van de Taste Podcast zien hoe belangrijk het is om zich aan te passen aan markttrends, te voldoen aan de eisen van consumenten en innovatie in de voedselindustrie te omarmen.

 

Meer informatie?

Volg de onderstaande links

https://www.linkedin.com/in/frank-hofman-01570714/

https://www.linkedin.com/company/astra-sweets/ 

https://www.astrasweets.com/productie/duurzaamheid/

 

Robert Strik

Passie voor smaak heeft een naam: Robert Strik. Zijn vondsten op het gebied van smaakbeleving zijn legendarisch en hij heeft gedurende vier decennia zijn sporen in de voedingsmiddelenbranche verdiend. Zijn schat aan ervaring en de tomeloze stroom van smaakideeën liggen ten grondslag aan deze podcastserie.

The Taste Podcast
The Taste Podcast
Diervrij Snoep Voor Iedereen
/